top of page
cruisegetsk

Costa plavby - 3 dôvody prečo áno

Costa Cruises je spoločnosť ktorá prišla na trh pred viac ako 75 rokmi a neslávne sa preslávila vďaka Costa C, ktorá zapríčinila negatívne PR pre spoločnosť a celý segment plavieb. Treba poukázať, že to nebola chyba spoločnosti ako takej, ale chyba doslova jednotlivca, ktorý bol právoplatne odsúdený za svoje činy a do dnešného dňa sedí vo vezení.

Costa Cruises je skvelá spoločnosť ktorá ponúka skvelý cestovateľský zážitok na svojích ľodiach. Hlavne obľúbená v Taliansku, Španielsku, Francúzsku kde spoločnosť má desiatky rokov tradíciu.

Za posledné roky spoločnosť Costa začína byť aktívna aj v regióne strednej a východnej Európy a víta klientov z celého sveta, pretože jej produkt je výborný z pohľadu hodnoty za peniaze. Nižšie vám skusíme povedať o 3 dôvodoch ktoré si myslíme, že hovoria v prospech Costa a v prípade, že zvažujete plavbu, určite by ste mali zvážiť Costu medzi inými.



Prevedenie a chuť jedál na palube- 4 chodové večere

Ak sa považujete za človeka ktorý miluje dobré jedlo a chuť, tak Costa vás nesklame v tomto smere. Costa ponúka stále 4 chodové večere (v cene plavby), ktoré sú tak ako po stránke chuti aj po stránke vizuálnej vynikajúce. Taktiež ich dezerty ktoré môžete vyskúšať sú znamenité a Costa získala viaceré ocenenia práve za dezerty. Jedlo v cene máte či už v bufetovej reštaurácií alebo v a la carte. Bufetová reštaurácia tiež ponúka chutnú stravu a výber, avšak nevýhodou môže byť kratčší čas otvorenia bufetu. To môže niektorím ľuďom prekážať. Na druhej strane na palube nájdete množstvo špecializovaných reštaurácií ktoré vás prekvapia. Na jednej strane tu nájdete fine dinning reštauráciu kde za 55 Eur / os. máte možnosť ochutnať 5-7 chodovú večeru.

Menu ktorú môžete vyskúšať bolo vytvorené v spolupráci s Michelin šefkúcharmi (Hellen Darroz, Angel Leon, Bruno Barbieri) a je fakt znamenité. Mimo toho môžete na palube vyskúšať Teppianaky (ázijskú show), pravá talianskú pizzu Pomiddoro (áno pizza je za poplatok, začína od 7 Eur narp Margherita), alebo

Poke (3-5 Eur) alebo chutný hamburger (tiež cena okolo 5 Eur). Tz ako môžete vidieť ceny ktoré sú na palube nie sú až také veľké, ktoré by vás odradili od vyskúšania. Mimo toho na palube nájdete mozzarelu ktorá sa priamo vyrába na lodi, domáce gellato (kopček stoji okolo 2.5 Eur), nutellu bar a ďalšie ktoré vás prekvapia. Veľmi veľkou výhodou pri Coste, je že ak si zakúpite nápojový balíček (cca 240 - 245 Eur / 7 nočná plavba / 1 os.), balík vám platí všade bez obmedzenia (MSC napr balík obmedzuje kde ho viete použiť)


Nové lode (len 2 Costa Smeralda, Costa Toscana)


Costa má svojom portfóliu len 2 nové lode C. Toscana a C. Smeralda. Mimo nich Costa ma staršiu ponuku lodí. Smeralda a Toscana sú fakt výnimočné lode, sú poháňané LNG, sú to tz. smart (inteligentné) mestá s vlastným recyklačným strediskom, všetko čo najdete na palube je moderné, pekné - materiály použité sú drevo (pocit tepla), pocitovo vám dodajú veľmi dobrý pocit aj v porovnaní s drahšími spoločnosťami. Obe lode ponúkajú veľké množstvo vonkajších ploch, aby ste mohli obdivovať východy a západy slnka, aby ste mohli stráviť viac času vonku bez toho aby ste mali pocit, že na palube je ďalších 6.000 ľudí. Costa spravila celkom dobrú prácu, pretože ľoď je spravená tým spôsobom, že vážne aj napriek tomu, že to je veľká ľoď, ten pocit nebudete mať.


Napr. výťahy sú poháňané z energie ktorá je vyrobená na palube. Veľa ľudí, kritizuje bufet, že si nemôžu naložiť jedlo sami, ale vďaka tomuto sa podarilo znížiť odpad a tým pádom Costa môže pomáhať food bankam, kde distribuje jedlo. Samozrejme staršie lode ako Costa Fortuna, Fascinosa, Diadema, Pacifica - na týchto lodiach prebehol redizajn hlavne verejných priestranstiev, avšak určite je cítiť, že lode sú z r. 2010 a podobne. Na druhej strane neubere vám to z celkového pôžitku, pokiaľ nejdete na plavbu za účelom stráviť váš čas len na lodi. Plavba je o spoznávaní a práve mänšie a staršie lode môžu ponúknuť zaujímavejšie itineráre a lepšie ceny.


Internet na lodi - Vitaj Elon Musk (STARLINK)

Costa uviedla nové pripojenie na internet od Starlinku (Elon Musk) a musíme povedať, že funguje to vynikajúco. Nám sa podarilo spraviť aj video hovor, ktorý išiel plynulo, čo je fakt skvelé. Tento krok umožní prilákať klientelu, ktorá chce byť pripojená so svetom a pracovať alebo zdielať počas toho ako cestuje. Áno internet nie je lacný na palube lode, avšak v prípade, že ho potrebujete sa môžete spoľahnúť že vám pôjde. (cena social balíku je približne 63 Eur / 7 nočná plavba, cena pre plný internet 100 Eur / os. / 7 nočná plavba).

Samozrejme počas toho ako ste v prístave môžete byť na datach, ktoré vám budú fungovať tak ako keby ste boli doma.

Jeden extra dôvod prečo vyskúšať Costa

Costa Cruises predstavuje tradíciu v segmente plavieb. Málo ľudí vie, že práve Costa priniesla nové prvky do plavieb ako plavby v Emirátoch, ako prvá otvorila prevádzku v Áziji, uviedla prvé SPA na lodi a mnohé ďalšie, ktoré potvrdzujú, že Costa je dobrá spoločnosť ktorá ponúka vhodnú alternatívu a určite sa oplatí.


Záver

Je veľa ľudí, ktorí si myslia, že Costa je menej kvalitná v porovnaní s MSC. Dovolím si tvrdiť, že to učite nie je pravda. Každá spoločnosť má svoje benefity a výhody. Určite ak ste boli klientom MSC, odporúčam vyskúšať Costa a presne naopak ak ste boli len klientom Costa, skúste MSC. Bude to pre vás niečo nové, neokukané a budete si môcť spraviť vlastný názor čo vám viac vyhovuje. Koniec koncov spoločnosti sú podobné, majú podobný produkt, to znamená na konci dňa to bude o tom ako sa budete cítiť práve len vy.


41 views0 comments

Comments


bottom of page