top of page
cruisegetsk

Costa Cruises Vs MSC Cruises - porovnanie



Medzi najpopulárnejšie lodné spoločnosti hlavne v Európe patria Costa Cruises a MSC Cruises. Dovolím si tvrdiť, že je to preto lebo tieto spoločnosti su najviac aktívne na európskych trhoch v porovnaní s Royal Caribbean, Celebrity, Norwegian a iné, ktoré sa sústredia viac na americký a UK trh.


Výber spoločnosti závisí od chute a preferencie každého klienta. To znamená nájdete ľudí ktorí vám povedia, že MSC je lepšie, na druhej strane ľudí ktorí si budu chváliť Costu. Určite by som odporúčil vyskúšať obe spoločnosti a tým pádom si sami vyskúšate čo vám viac padne. Podobnosť oboch spoločnosti je veľmi veľká. Je to aj preto, pretože veľa ľudí ktorí pracovali dlhé roky v Costa, pomáhali budovať MSC produkt. Nižšie nájdete prehľad hlavných veci, ktoré sú odlišné.

Večere v reštauráciach A la Carte

Viac mi chutilo na Costa cruises, pretože výber bol pestrejší, dizajn jedál bol krajší, chuť má tiež viac oslovila spolu s prezentáciou. Určite čo bolo absolútne najvyššej kvality sú dezerty na Costa cruises v porovnaní s MSC. To neznamená samozrejme, že jedlo na MSC je zlé, len to, že počas mojej plavby mi viac chutilo s Costa cruises.

Hlavný rozdiel je ale v tom, že pri Costa máte 4 chody počas večere a pri MSC sú 3 chody. Zvyčajne sú 2 časy večere, skorší okolo 6 - 7 a neskorší 21 - 2130. MSC ponúka až 3 časy (na vybratých loďach a itinerároch), Costa má vždy len 2.


Jedlo na Costa Toscana
Jedlo na Costa Toscana

Bufetová reštaurácia

Tu treba pochváliť MSC, pretože ich bufet je otvorený takmer 20h, to znamená počas celého dňa si máte možnosť uchmatnúť niečo pod zub, čo je v cene vašej plavby. Pri Costa, bufet je otvorený kratčšie, čo môže niekomu prekážať. Čo sa týka ponuky tak viac menej je to veľmi podobné. O niečo viac ma oslovila ponuka na Costa cruises.


Pizza a Zmrzlina

V tomto je lepšia MSC, pretože ponúka obe v bufetovej reštaurácií zadarmo. Avšak na druhej strane chuť bola lepšia na Costa cruises, napriek tomu, že pizza je za extra poplatok v špecializovanej pizzerií (majú vlastnú pec, a cesto je vynikajúce, podobné pizze tej z Neapola). Cena pizze na Costa bola okolo 8 Eur za Margherita pizza.


Costa Smeralda bufet
Costa Smeralda bufet

Voda

Toto je vždy dôležitý bod. A lodné spoločnosti si to uvedomujú, preto voda vo fľaši je za poplatok. To znamená voda po pohároch je zadarmo - ale len v bufetovej reštaurácií, avšak ak si dáte vodu v inej reštaurácií, baroch, loungoch, tam budete za vodu platiť.

Pre predstavu cena vody fľaša 1 ltr je 4.02 Eur. V prípade, že si predplatite balík s vodou, tak vás cena fľaše výjde na 3.5 Eur 1 ltr. Tz. 42 Eur je cena balíka za vodu kde máte 13 x 1 ltr vody.


Nápojové balíky

Na lodi máte možnosť buď platiť za nápoje individuálne alebo si zakúpiť nápojový balík. Hlavný rozdiel medzi nápojovým balíkom Costa a MSC je, že Costa balík (MYDRINKS) má viac drinkov v sebe a jeho použitie sa neobmedzuje, tz môžete ho použiť kdekoľvek. MSC Easy Package je viac skromný balík a tento balík nemôžete použiť v každej reštaurácií. MSC easy package stojí 39 Eur / Noc keď si ho kúpite dopredu a 45 Eur / noc keď si ho kúpite na palube. Cena Costa MYDRINKS je 35 Eur / noc keď si ho kúpite dopredu a 42 EUR/ noc os. na palube.


na palube MSC World Europa
na palube MSC World Europa

Cena

Cena oboch produktov aj Costa cruises aj MSC Cruises je veľmi podobná. To znamená, môžete raz nájsť lepšiu cenu Costy, druhý krát MSC. Práve preto, je fajn si uvedomovať tento fakt a skôr ako na lodnú spoločnosť sa pozerať na destináciu, ktorú chcete navštíviť. Až potom by som porovnával obe možnosti a kde viem získať viac hodnoty. Rozumiem, že nás vždy láka lacná cena, avšak to neznamená že nízka cena sa rovná dobrá hodnota. Pretože môže sa stať, že plavbu kúpite lacno a následne keď si pridáte všetko tak zistíte, že cena nie je až tak zaujímavá. Na druhej strane spoločnosti ako Norwegian, Royal (dovolím si tvrdiť iný typ cruisingu) ponúkajú veľa hodnoty v cene. To znamená cena je vyššia, avšak keď si ju dáte na drobné, zistíte čo všetko máte už v cene započítané.


To znamená najbližšie keď budete vyberať plavbu, buďte otvorení možnostiam a vyskúšajte niečo nové a budete milo prekvapení.





45 views0 comments

Comments


bottom of page