top of page
cruisegetsk

Čarovné výletné plavby v Stredomorí

Vitajte na palube. Dnes vám predstavíme "skryte" miesta nádherného stredomoria, ktoré stojí za to vidieť a ktoré čakajú na všetkých nadšencov výletných plavieb. Vydaj sa objaviť azúrové moria, starodávné mestá a bohatú kultúru stredomoria. Čakajú na vás nedotknuté pobrežia Talianska, história Grécka a šarm Francúzska. Poďme na to a objavme zabudnuté stredomorské pristávy a to čo vám môžu ponúknuť pri ich návšteve. Objav výletné plavby v Stredomorí spolu s nami.


1. Camogli, Taliansko


Áno veľa z nás čo už bolo na výletnej lodi bolo v Janove. Väčšina ľudí ostane v meste a len mála skupina ľudí skúša ísť von z mesta. A to je práve to čo musíte urobiť. Len necelých 40 minút autom sa nachádza Camogli, krásne miesto ktoré stoji za to vidieť. Ide o pôvodne rýbarsku dedinu, ktorá aktuálne láka svojích návštevnikov do svojho centrálneho prístavu v strede dediny s okolitými farebnými starými domčekmi. A z Camogli ide asi 30 min. loď do Portofina, ktoré je opäť neuveriteľné.


Camogli
Camogli


2. Barcelona, Španielsko


Áno Barcelona je na našom liste, pretože je to mesto do ktorého sa môžeme vrátiť niekoľko krát za rok a vždy nás prekvapí svojou atmostférou a energiou ktorá vychádza z tohto miesta. Skúste navštíviť štvrte ako El Poblenou kde váš očaria krásne budovy, hip kaviarne, galérie a malé unikátne obchody. Ide o tz. dizajnovu štvrť Barcelony a dovolíme si tvrdiť o unikátnu z pohľadu architektúry.


El Poblenou Barcelona
El Poblenou Barcelona


3. Kefalónia, Grécko


Áno každý sníva vidieť Mykonos a Santorini, avšak my preferujeme ostrov ktorý nie je až tak známy, avšak láka svojích návštevnikov na autentický zážitok, ktorý tento ostrov ponúka. Keďže je tento ostrov väčší, musíte si vybrať len jedno miesto ktoré by ste chceli navštíviť. Hlavne mesto Kefalónia má svoju magickú atmosféru plnú malých domčekov, z ktorej idé magická atmosféra. Nás určite očarila návšteva jaskyne Melissani - ide o unikátnú jaskyňu ktorá je otvorená s priezračnou vodou.


Melissini jaskyňa
Melissini jaskyňa

4. Kotor, Čierna Hora


Toto mesto je niečo čo odporúčame určite vidieť. Taktiež sa nazýva ako Fjord stredomoria. Naskytne sa vám unikátny pohľad na rýbarske mestečko, plné kamenných budov, malých útulných kavirní a svojho šarmu.


5. Benátky, Taliansko


Benátky stojí určite za to vidieť, pretože sa ocitnete ako keby úplne v inom svete plnom histórie, kultúry a skvelého jedla. Benátky ponúkajú unikátnu spojenia svojích kanálov, krásnych budov, a exkluzívnych obchodov s talianským šarmom, ktoré vám otvoria srdce len pri tom ako budete prechádzať okolo.


6. (Civitavechia) Rím, Talianko


Civitavechia je prístavom ktorý je veľmi často na itineráry lodných spoločnosti. Je to preto, pretože spojenie medzi Rímom a Civitavechiou je dobré a práve preto je to jeden z najviac frekventovaných prístavov v Stredomorí. Práve preto ak nastupujete v CIV, tak využite to a pricestujte o 1 - 2 dni skôr a využite tento čas na návštevu starobilého Ríma. Rím je večné mesto ktoré vám ponúkne panorámu a autentický zážitok vždy keď do neho nazriete. Je krásny cez deň alebo v noci, je na vás aby ste sním splynuli a tak načerpali jeho autenticitu.


Bon Voyage!


Naše krátke odporúčanie na mestá ktoré stojí za to vidieť v Stredomorí je na konci. Samozrejme ide o náš subjektívny názor. Je na každom z nás, aby sme žili život s otvorenými očami a videli jeho krásu kdekoľvek práve sme. Samotné miesto nie je pekné alebo škaredé, ide o našu interpretáciu a čo sa rozhodneme v ňom vidieť.


Prajeme vám peknú plavbu či už sa budete plaviť cez tieto prístavy alebo iné ktoré vás zaujmu. Výletné plavby v Stredomorí stoja zato.


Bon Voyage!

3 views0 comments

Comments


bottom of page